Opening moestuin seizoen 2017-2018

Aardappelfeest.

Op de dag dat de herfst zou beginnen zijn we met z’n allen in de moestuin bij elkaar gekomen om de opening van het nieuwe moestuin seizoen te vieren.

Dit jaar in een hele nieuwe samenstelling, want zowel BSO als Ladder kinderen en Meent kinderen hebben zich ingeschreven met hun ouders. Dit kon via de website www.moestuinmaarn.nl

De herfst leek nog erg ver weg op deze prachtige zonnige middag. Juf Astrid opende om 15.00 uur de middag met een welkomstwoord.

 

Vervolgens kon iedereen meewerken aan het proces van aardappel tot friet. Onze eigen oogst aardappelen werd eerst geschild, daarna door de frietsnijder gehaald. De volgende stappen waren het voorbakken, uitlekken en afbakken. Zeker ook de laatste stap … het smullen van de frietjes was een groot succes.

Achter in de moestuin was er de mogelijkheid om boven vuurkorven lekkernijen te roosteren, zoals broodjes en knakworsten.

 

We hopen al deze enthousiaste kinderen en ouders binnenkort weer in de moestuin te zien zodat ze hun eigen talenten kunnen laten zien en we samen op deze wijze iets groots en moois kunnen maken van “ onze” moestuin.