01. januari 2019
Bedankt voor het bezoeken van het moestuin-blog! Vanaf nu kun je alle belevenissen en ontwikkelingen in en om de dorpsmoestuin volgen via facebook. Onze facebook pagina is hier te vinden.
15. november 2018
Vanaf vandaag kunnen alle kinderen van OBS De Meent een bloembol planten in 1 van de bloembakken die voor hun groep klaar staat op het plein en in de moestuin. De kinderen krijgen les over bloembollen, zingen liedjes en de kinderen leren hoe bloembollen te verzorgen en hoe deze groeien. Komende maanden zal er vol spanning uit gekeken worden naar het eerste puntje groen dat uiteindelijk in het voorjaar boven de grond uit zal steken.
14. november 2018
Dorpsmoestuin Maarn werd afgelopen woensdag bezocht door groot en klein uit Maarn. Via onze facebookpagina werd de uitnodiging gepost om mee te helpen om onze nieuw aangeschafte bloembakken te vullen met de aarde door Arjan van Wijngaarden ( gemeente) geleverd en bollen te planten. Manon maakte een worteltaart speciaal voor alle genodigden om de eerste "Plukdemiddag" te vieren. De bakken staan verspreid over de moestuin en het schoolplein van OBS De Meent.
26. oktober 2018
Wil jij ook meehelpen aan een duurzame en educatieve ontmoetingsplek in ons eigen dorp? Geef je dan nu op voor 1 van de Pluk de middagen. Samen zaaien, oogsten en onkruid plukken, onder het genot van een thee, ranja en tractaties. samen een duurzame en groene ontmoetingsplaats creeren in ons eigen dorp, waar je van alles kunt leren over voedsel en tuinieren. Deze dagen zijn voor jong en oud. Opgeven kan onder de aanmeldknop of via inschrijfformuliertje te krijgen bij kleuteringang OBS De Meent.
19. oktober 2018
MMN ( Jolanda Blom en Gerda Schregardus) en IVN ( Leendert van der Velden) gaan in samenwerking met Dorpsmoestuin Maarn Maarsbergen een IVN opleiding opzetten voor ( groot)ouders. Deze opleiding gaat in september 2019 van start. De ouders gaan het natuur onderwijs op o.a OBS De Meent en in de moestuin ondersteunen. Ter voorbereiding op de ontwikkelingen in onze moestuin een inspirerend en bevestigend bezoek aan De Werkplaats in Bilthoven.
17. oktober 2018
Een feest om alle vrijwilligers van de moestuin te bedanken. We zijn een dorpsmoestuin geworden, letterlijk gegroeid. We organiseren o.a. " Pluk de middagen" (Inschrijfformulieren te krijgen bij de kleuteringang van obs De Meent en onder de aanmeldknop van onze website). Deze middagen wordt er geklust, onkruid gewied, gezaaid en geoogst of een leuke activiteit gedaan. In mrt/ apr start een groep ouders met de cursus IVN ( groot) ouder om het nat onderwijs te ondersteunen op o.a. De Meent.
04. oktober 2018
Vandaag hebben 4 Pabo studenten, waaronder meester Sander, een speurtocht verzorgd in de moestuin. De kinderen gingen op zoek naar de boer. Met de telefoon werd een code gescand en zodoende opdrachten geopend waarmee punten verdiend konden worden. Ruiken, proeven, voelen en zien van verschillende gewassen. wat een leuke manier van leren!
01. oktober 2018
Dit weekend is er hard gewerkt aan een verkoopkraam voor onze produkten uit de moestuin. Vanaf vandaag zal de oogst dus ook hier verkocht worden. Wat ziet het er fantastisch uit!
19. september 2018
Vanmiddag even een gezellig samen zijn met hapje en drankje. Samen genieten van zelfgemaakte bruscetta's uit eigen moestuin. Schoffelen, harken, vegen en onkruid verwijderen is zo zeker een feestje!!
10. september 2018
Bosui, rijpe tomaten, aardappelen. Geoogst en ter verkoop aangeboden. De leerkrachten en ouders van Obs De Meent, prijzen zich gelukkig met een markt met verse produkten naast de deur.

Meer weergeven