Moestuinteam 2018

Wie zijn wij & Wat doen wij

De moestuin is in het beheer van obs de Meent.

 

Arjan van Wijngaarden is onze contact persoon vanuit gemeente Utrechtse Heuvelrug. Hij zorgt voor een goede aan- en afvoer van zand en bemeste tuinaarde, regelt de groencontainer en denkt waarnodig mee hoe hij ons kan helpen.

 

Om de moestuin draaiende te houden, activiteiten te verzinnen, te organiseren en om leerlingen te begeleiden is er een moestuinteam. Met elkaar vormen ze een heel divers en enthousiast team, onder leiding van juf Astrid Dijkshoorn. Ieder kan zijn eigen kennis en talenten kwijt en voegt op een andere manier iets toe. De één draait zijn hand niet om voor het timmeren van een kippenhok, de ander herkent onkruid en weet een boel van moestuinieren. Weer anderen bedenken activiteiten voor de leerlingen of geven de planten water.

Op dit moment heeft ieder de mogelijkheid om vooral te doen wat hij of zij leuk vindt. De teamleden helpen elkaar en de leerlingen met wat er moet gebeuren. Vanwege het enthousiasme verloopt de samenwerking organisch en soepel.

Met z’n allen werken we aan een vruchtbare Snoepwinkel.

Astrid Dijkshoorn

ontwikkelaar

/coördinator Moestuinmaarn Moeder van Sterre (13) en Isabelle (6) Lerares basis onderwijs. Werkzaam op de Meent sinds 2001 ( gr 1/2). NLP Practitioner. Opleiding Master Practitioner

 

"Mijn onderwijskennis, verworven inzichten en opgebouwde (moestuin)visie, wil ik inzetten om mensen te inspireren hun talenten te ontwikkelen en zo een plek te creeeren die voor iedereen eigen voelt.

Voor; buurtbewoners, ouders van ouders en leerlingen van de beiden scholen uit Maarn, Kind en Co, Stichting Reijnaerde, de Wosoco.

En de tuin is zeker ook voor de leerkrachten van OBS de Meent ( en in de toekomst wellicht Oecumenische Basisschool De Ladder) om hun leerlingen bijzondere waarden mee te geven uit de natuur. Waar komt ons eten vandaan?

Elkaar ont- moeten. De tuin is voor iedereen. 

Bart Piet

Meer op de achtergrond aanwezig voor klussen die gedaan moeten worden, als anderen niet kunnen. Het grotere tuinders werk. Contact met veehouder. Verzorgen/ periodiek stationeren dieren in onze moestuin.

 

"Waar ik blij van word is samen met kinderen kippen verzorgen en zorgen dat de kippen het goed hebben."

Jesse Willemse

Docent biologie en natuureducator.

Moeder van Juno en Anou.

 

Heeft ondanks dat ze bioloog is geen groene vingers. Gelukkig  heeft ze meer verstand van hoe je een moestuin in de lessen op school kunt inzetten. Zowel voor natuuronderwijs als onderzoekend en ontwerpend leren. 

 

"Als kinderen enthousiast bezig zijn, nieuwsgierig vragen stellen en die zelf leren beantwoorden. Of hun eigen creatieve oplossingen ontwerpen en uitvoeren, zoals een kippenhok of een afdakje. Daar word ik blij van'

Barbara van de Sande

Vormgever

Moeder van Fenne en Raaf.

 

"met mijn handen in de aarde en alles zien groeien vind ik heerlijk. Samen met anderen en voor anderen dingen doen op een manier die ik kan waarmaken vind ik waardevol."

Janneke Heiltjes

Moeder van twee zoons op OBS De Meent

Dierenarts.

 

Janneke kijkt over onze schouder mee naar de juiste verzorging van de dieren.